Un primar a ridicat o baricadă din beton pe un drum proaspăt reabilitat pentru a-l ”proteja” de TIR-uri!

Primarul comune Stăuceni din județul Botoșani a blocat cu baricade de beton și pământ accesul tirurilor pe un drum proaspăt reabilitat, susținând că astfel va proteja investiția, relatează Monitorul de Botoșani.

Pentru atenționarea șoferilor, au fost instalate două indicatoare rutiere care avertizează asupra faptului că drumul se îngustează și că există restricție de viteză de 30 de kilometri pe oră.

Doar că traficul prin zonă este strangulat, întrucât spațiul dintre cele două blocuri din beton permite accesul doar pentru o singură mașină. Șoferii care trec pe acolo spun că improvizația este extrem de periculoasă, întrucât aceasta nu este semnalizată corespunzător și nici nu este în acord cu legislația rutieră.

„Este un real pericol pentru toți cei care trec pe acolo”, a declarat unul dintre șoferii care a fost nevoit să se strecoare cu mașina prin „baricada” de pe șosea.

 

Situația se înregistrează pe un drum reabilitat de administrația locală cu bani de la PNDL II și a costat aproape 1,2 milioane de euro. Deși au fost montate indicatoare rutiere privind restricțiile de tonaj, transportatorii au continuat să circule cu camioanele grele pe acolo.

„Deși traficul greu către Ștefănești a fost deviat prin Săveni, transportatorii nu țin cont de nimic. Din cauza camioanelor, au apărut fisuri în platforma drumului, au distrus acostamentele din beton… Când am fost în control, erau șase camioane de la o firmă din Botoșani, încărcate cu asfalt, și mergeau undeva spre Albești.

Le-am și spus atunci – oameni buni, voi nu vă gândiți – voi reparați un drum și stricăm altul? Dar nu țin cont de nicio regulă, ori lucrarea a fost recepționată abia anul trecut, iar drumul, care este un drum comunal de categoria a IV-a, nu a fost proiectat pentru așa ceva”, a spus primarul Cozmin Epuraș.

Poliția a amendat administratorul drumului.

„Partea carosabilă era acoperită parțial și, prin urmare, s-a dispus aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 1.305 lei, respectiv 9 puncte amendă, pentru administratorul drumului, și i s-a pus în vedere să aducă partea carosabilă la starea inițială”, a declarat purtătorul de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Potrivit Codului Penal, așezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic, constituie infracțiune, iar astfel de fapte se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Publicitate