O profesoară și-a donat salariul pentru a-și premia elevii cu note mari la Bacalaureat!

Alexandra Avasicei, o profesoară de Matematică de la Colegiul Tehnic „Emil Negruțiu”, a găsit o modalitate inedită de a motiva elevii să obțină rezultate excelente la Bacalaureat.

Ea a promis premii în bani elevilor care reușesc să obțină note peste nouă, și a respectat promisiunea din fonduri proprii. „Totul a pornit dintr-o glumă pe care eu, însă, am luat-o în serios”, a declarat Alexandra pentru „Adevărul”.

Alexandra, cunoscută ca Anda printre prieteni, are 28 de ani și predă la colegiul din Turda de patru ani. Ea a strâns 1.000 de lei din salariul său pentru a premia elevii cu rezultate deosebite. „Am avut noroc de copii cărora le-a plăcut Matematica și care au învățat-o cu plăcere. Încerc să-i fac să învețe cu drag, să vină cu plăcere la ore”, povestește Alexandra.

Ideea recompensării elevilor a venit după o simulare a examenului de Bacalaureat, când un elev a întrebat-o în glumă dacă nu îl recompensează cu un plin de combustibil pentru nota obținută.

„Nu mi s-a părut obraznic…propunerea lui chiar m-a amuzat. Și am intrat în joc. După ce m-am gândit câteva momente, le-am spus tuturor că cine ia 10 la Bacalaureat va primi 500 de lei”, a explicat profesoara.

Discuțiile despre recompense au continuat, iar Alexandra a stabilit clar nivelurile de premiere: note între 9 și 9.50 primeau 100 de lei, între 9.50 și 10 primeau 250 de lei, iar nota maximă de 10 era premiată cu 500 de lei. Aceste promisiuni au motivat elevii să fie mai atenți și mai implicați la ore.

La finalul anului, cinci elevi au reușit să obțină note peste 9 la Bacalaureat. Premiul de 500 de lei nu a fost câștigat de nimeni, dar un elev care a obținut 9.95 a primit 300 de lei, datorită faptului că nota inițială fusese foarte aproape de 10. În total, Alexandra a oferit premii de 900 de lei din propriul salariu.

Premiile au fost trimise direct în conturile bancare ale elevilor, iar reacțiile au fost extrem de pozitive. Părinții au sunat să mulțumească, iar elevii s-au simțit valorizați și motivați să continue studiile. „Pentru un elev contează enorm părerea profesorului, atitudinea acestuia, modul în care îi judecă performanța”, a concluzionat Alexandra.

Gestul profesoarei a demonstrat că o abordare modernă și implicată poate face o diferență semnificativă în viața și motivația elevilor, confirmând importanța sprijinului și recunoașterii eforturilor acestora.

Publicitate