Pentru că scria urât la școală, o fetiță de 9 ani a fost legată și atârnată de streașina casei de mama sa

În prima zi de școală din 2019, o fetiță de 9 ani din județul Prahova a fost pedepsită cu brutalitate de mamă, care era nemulțumită de felul în care eleva a scris la școală.

Femeia de 34 de ani, a fost mai apoi condamnată la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru violențe în familie și lipsire de libertate în mod ilegal, informează libertatea.ro.

Fetița este elevă în clasa a III-a și locuia, în toamna anului trecut, cu mama ei, părinții fiind despărțiți. A doua zi după deschiderea noului an școlar, pe 15 septembrie, s-a întors de la școală cu un calificativ insuficient la comunicare. Greșise la scriere.

Nemulțumită de rezultatele fetei, mama a decis „să îi dea o lecție”. A lăsat-o legată și a mers să se uite la televizor A legat copila în vârstă de 9 ani cu o sfoară de ambele mâini și a atârnat-o de streașina casei. I-a spus că o va ține așa până seara, fără să-i dea apă sau mâncare.

Ulterior, mama a intrat în casă, unde a consumat alcool, dar după câteva minute, a ieșit în curte și a căutat o nuia, cu care a început să o lovească pe fetița legată de streașină. „În acest timp, persoana vătămată țipa și îi cerea să nu o mai lovească, deoarece nu va mai greși, inculpata i-a spus să tacă și a mers în locuință, unde s-a uitat la televizor, lăsând minora legată”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești în actul de sesizare a instanței.

Strigătele copilei au fost auzite de o vecină, care însă nu a intervenit. Aceasta a relatat anchetatorilor că a observat fetița când se întorcea de la școală și, la scurt timp, a auzit-o pe mamă în timp ce îi adresa injurii și cuvinte jignitoare fiicei și o amenința că o va ține legată până la ora 21, nemâncată, iar apoi îi va da drumul să plece la locuința tatălui său din satul vecin.

După jumătate de oră, copila a reușit să se elibereze trăgând cu dinții de sfoară. A fugit la o localnică și i-a povestit cele întâmplate. Femeia a mers cu copila la poarta mamei, însă mama a cerut fetiței să plece la tatăl ei pentru că „nu o mai suportă”.

Trimisă în judecată pentru violență în familie și lipsire de libertate în mod ilegal, femeia de 34 de ani și-a recunoscut faptele. A motivat că a recurs la pedepsirea fetiței pentru că era prea nervoasă. Judecată prin procedura simplificată, a acordului de recunoaștere, mama a fost condamnată de Judecătoria Ploiești la 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendare, instanța impunându-i să respecte un program de supraveghere timp de 4 ani.

Instanța a spus că pedeapsa este atât o măsură de constrângere, cât și un mijloc de reeducare a condamnatei, scopul fiind acela al prevenirii de noi infracțiuni.

Citeşte întreaga ştire: Cadou în prima zi de școală: și-a legat fetița de 9 ani de streașină pentru că scria urât. A bătut-o. Ce a decis instanța?

Publicitate