Și-a lovit nevasta cu hârlețul în cap, și-a bătut copilul cu furtunul iar instanța l-a trimis acasă

România femeilor bătute, care nu îndrăznesc să-și părăsească bărbații pentru că știu că nimeni, niciodată nu le va putea apăra de ei 24 de ore din 24, este România copiilor care cresc în teroare.

Un reportaj al jurnaliștilor de la Mesagerul de Neamț prezintă un caz cutremurător. Ionuț Tabacaru, un băiat de 10 ani din comuna Bârgăuani, județul Neamț, a devenit un ”caz”, pentru că Poliția l-a dat dispărut.

A fugit de acasă după o bătaie încasată de la tată. A stat mai bine de 30 de ore în podul bunicilor lui, din satul învecinat, în frig, fără să mănânce, fără să bea apă și fără să se miște, de teamă să nu fie auzit.

Acum este într-un centru al DGASPC Neamț și va fi încredințat unui asistent maternal, pentru că între timp a devenit un ”caz” și pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț. Iar cele 4 surori ale lui, cu vârste de 3, 4, 6 și 8 ani, au devenit al doilea caz și se fac demersuri pentru a fi luate și ele din familie.

O familie defectă, constituită dintr-o mamă (Gabriela Costache) cu retard mental, bătută constant, timp de 12 ani, un tată (Ioan – Damian Tabacaru) despre care tot satul spune că a fost implicat în furturi, că a comis violuri, că amenință sau chiar lovește orice om cu care are vreo dispută, și 5 copii.

Ordinul de protecție pe care Cristi Tabacaru a fost obligat să-l respecte, după ce i-a dat femeii lui cu hârlețul în cap, cu șanse mari să o ucidă, a fost unul provizoriu, pentru 5 zile, eliberat de polițiști.

Procurorul, care a preluat dosarul de violență în familie a solicitat instanței un ordin de protecție pe termen mai lung. Și absolut inexplicabil, în condițiile în care femeia agresată are totuși un handicap mental și 5 copii minori, instanța a decis: ”Respinge, ca nefondată, cererea formulată în numele reclamantei Costache Gabriela în contradictoriu cu pârâtul Tabacaru Ioan-Damian, având ca obiect emitere ordin de protecţie. Dispune încetarea măsurilor de protecţie luate prin ordinul de protecţie provizoriu emis de Secţia nr. 6 Poliţie Rurală Ştefan cel Mare.

Parchetul nu a mai atacat hotărârea, iar Tabacaru s-a întors acasă să se pregătească de sărbători. Și nu l-a deranjat nimeni, până acum, când și-a bătut fiul. Dar nici acum nu a fost nici măcar reținut. Are un picior în ghips, după un accident rutier și, în plus, se află în carantină, pentru că băiatul a fost diagnosticat cu Covid, după ce-a fost dus în centrul de ocrotire al DGASPC.

E om rău, nu e de crescut copii. Astă vară așteptam vaca și l-am văzut cum fugărea băiatul cu biciul pe stradă. Copilul a luat-o pe aici și s-a ascuns în capătul grădinii la mine. O bate și pe soție, i-a tăiat urechea cu hârlețul, îl știe toată lumea cine este. A violat o fată de pe la Vlădiceni, este sub orice critică”, ne-a spus primul bărbat pe care l-am întâlnit în satul Dârloaia.

Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi aici.

 

 

Publicitate