Un elev de 10 ani a făcut stop cardiac în timpul orelor, iar la câteva minute a decedat

Elevul în clasa a IV-a, în vârstă 10 ani, a leșinat în timp ce se afla la cursuri, la Școala Sf. Vineri din Ploiești. Minorul a fost transportat, în stop cardio-respitor, la Spitalul de Pediatrie Ploiești, unde au fost continuate manevrele de resuscitare.

Din păcate, copilul a murit, în ciuda eforturilor medicilor, informează observatorulph.ro.

Incidentul a avut loc marți, în jurul orei 11.00, în timp ce copilul în vârstă de 10 ani se afla la ora de religie.

Copilul a intrat în stop cardio-respirator, iar primele manevre de resuscitare au fost efectuate de către asistenta medicală de la școală, Marilena Bănuță.

Ulterior, manevrele de resuscitare au fost continuate de personalul de la SAJ Prahova, copilul fiind transportat la Spitalul de Pediatrie Ploiești.

Potrivit dr. Dan Ștefan Sîmpălean, managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești, copilul a fost preluat de echipa de medici de la Camera de Primiri Urgențe, care a fost informată că elevul are un istoric medical cardiac.

„Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare, copilul a decedat”, a declarat pentru Observatorulph.ro dr. Dan Ștefan Sîmpălean, managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești.

Contactat telefonic, directorul Școlii Generale Sf. Vineri a precizat că evenimentul a luat prin surprindere pe toată lumea.

„Copilul nu era în evidență la școală cu vreo problemă medicală și nici nu a fost depusă vreo cerere pentru desfășurarea orelor on-line”, a precizat directorul Școlii Generale Sf. Vineri.

Potrivit IJP Prahova la fața locului s-a deplasat o echipă operativă pentru efectuarea de cercetări.

Publicitate