În loc să taie pensiile speciale, Guvernul le-a tăiat studenților transportul gratis pe CFR

Guvernul liberal nu știe de unde să mai taie bani pentru a putea face față cheltuielilor bugetare din acest an.

Deși este așteptată de întreaga țară și promisă de mai bine de un an de către liberali, tăierea pensiilor speciale încă bate pasul pe loc. Și unii și ceilalți se prefac că vor să taie pensiile, dar nimeni nu face nimic concret în acest sens.

În schimb, Guvernul a găsit de unde să facă economie: se dorește eliminarea sistemului actual de gratuitate totală ale călătoriilor cu CFR pentru studenți, a anunțat președintele PNL, Ludovic Orban.

Anularea gratuității a fost anunțată și de premierul Florin Câțu, la un briefing de presă, la finalul ședinței de guvern de miercuri, 10 februarie. Prim-ministrul și-a motivat decizia prin comparația cu alte țări europene, unde studenții benefiziază de reduceri, nu de gratuitate.

Gratuitatea totală pentru studenți pe CFR a fost introdusă de guvernul PSD condus de Sorin Grindeanu în 31 ianuarie 2017.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) critică ferm poziția Prim-ministrului Florin Cîțu de a discuta limitarea transportului gratuit al studenților și solicită Guvernului încetarea imediată a acestor demersuri.

Deși domnul prim-ministru și echipa sa nu și-au găsit timp de la învestirea Guvernului să discute problemele și prioritățile studenților, acesta își continuă preocupările avute în ultimii ani de a elimina această facilitate pentru studenți.” – se arată în comunicatul ANOSR.

 

Publicitate