La câte cazuri de Covid se suspendă cursurile în școli: explicația Ministrului Învățământului

În cadrul unei conferințe de presă susținute de Ministrul Sorin Câmpeanu, s-a explicat fapul că se suspendă cursurile la o clasă din învăţământul primar sau la o grupă de grădiniţă, la apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2.

În schimb, în cazul claselor din învăţământul gimnazial, liceal sau profesional, cursurile se suspendă la două cazuri confirmate.

În învățământul gimnazial și liceal, lucrurile sunt puțin diferite: la apariția primului caz se va declanșa o anchetă epidemiologică. Se recomandă testarea. Vor fi analizate măsurile, fie se suspendă în urma concluziei DSP încă de la apariția primului caz, fie nu este necesară suspendarea. Se iau alte măsuri și se continuă până la apariția celui de-al doilea caz.

La apariția celui de-al doilea caz, sigur se suspendă pentru 14 zile activitatea”, a explicat vineri Sorin Cîmpeanu. În schimb, cursurile se suspendă, la o clasă din învăţământul primar sau la o grupă de grădiniţă, la apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2.

Măsura suspendării este dispusă prin decizia conducerii unităţii de învăţământ/instituţiei conexe, după consultarea DSP/DSPMB, cu aplicarea prevederilor art. 9 alin (4) din Ordinului Ministrului Educaţiei şi Cercetării nr. 5.447/2020.”

„DSP/DSPMB va efectua ancheta epidemiologică, va stabili contacţii direcţi ai cazurilor confirmate şi va decide împreună cu conducerea unităţii de învăţământ dacă se impune carantinarea celor care nu fac parte din clasa la care s-au suspendat cursurile, inclusiv a personalului didactic/nedidactic/auxiliar”, se arată în ordinul comun.

Publicitate