Medicul Adrian Marinescu: Sunt șanse mari ca Ivermectina să fie folosită și la noi

Medicul Adrian Marinescu, după ce Slovacia a aprobat Ivermectina ca tratament pentru COVID, a declarat că „Sunt șanse mari ca acest medicament să fie folosit și la noi.”

Adrian Marinescu, medic la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, a vorbit în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX pe tema folosirii Ivermectinei, un medicament de uz animal, antiparazitar, ca tratament pentru COVID.

Intervenția sa a venit în contextul în care în Slovacia, Ivermectina a primit undă verde și va fi parte a profilaxiei și terapiei anti-COVID.

E o decizie logică ce s-a întâmplat în Slovacia. S-a făcut un pas important şi în România în acest sens. Comisiile de specialitate din Ministerul Sănătăţii l-au avizat favorabil pentru a fi folosit uman în studiile clinice şi urmează să vină cu avizul şi Agenţia Naţională a Medicamentului. Dacă este sigur va putea fi folosit ulterior.”

În Europa era folosit ca deparazitar. Sunt şanse mari ca acest medicament să fie folosit şi la noi pentru tratarea COVID.

Adrian Marinescu: ”Vorbim de un efect antiviral. Medicamentele antivirale au ca rol împiedicarea virusului de a intra în celule umane. Va împiedica îmbolnăvirea. Poate fi folosit şi în cazurile grave.

Eficienţa maximă este atunci când e luată încă de la primele simptome. Nu ştiu dacă vorbim de zile până la aprobarea pentru tratarea COVID. Probabil va fi un interval scurt dacă lucrurile se vor mişca la nivel european. Nu avem cum să luăm un medicament dacă nu e aprobat. Are date bune în spate. Se spune că medicamentul are puţin efecte adverse. Trebuie să avem un pic de răbdare.

El nu ar trebui să se găsească fără prescripţie medicală. Toţi ne dorim ca acest medicament să fie eficient, sigur şi ieftin.

Atrag atenţia că sunt tulpini noi şi să fim atenţi la ce se întâmplă pentru a nu avea creşteri. În Slovacia, După aprobarea de către Ministerul Sănătății, Ivermectina va putea fi utilizată în toate unitățile medicale, dar și de personalul ambulanțelor, pentru prevenirea și tratarea infecției cu noul coronavirus.”

Citeşte întreaga ştire: Medicul Adrian Marinescu, după ce Slovacia a aprobat Ivermectina ca tratament pentru COVID: „Sunt șanse mari ca acest medicament să fie folosit și la noi”

Publicitate