Vă mai aduceți aminte de celebra IZOLETĂ? Acum a ajuns o piesă de muzeu

Pandemia SARS-Cov2 a scos în evidență o serie de măsuri în premieră pentru România pe care autoritățile le-au luat, în scopul de a atenua pe cât posibul răspândirea Coronavirusului.

Un element ”cheie” al debutului pandemiei la noi în țară l-a reprezentat celebra izoletă care a fost un subiect fierbinte pentru o bună perioadă, iar acum a ajuns o biată piesă de muzeu.
Statul român plătea la acea vreme zeci de mii de euro pe fiecare bucată, pentru a dota echipajele de medici care mergeau acasă la persoanele confirmate sau cu suspiciune de infectare cu Covid-19.
Uneori, asistam la adevărate spectacole, pe străzi, de pe urma ”intervențiilor” cu izoleta.
La acea vreme, armata română a reușit și ea să construiască în laboratoarele proprii o izoletă, lansată la apă, cu oficialități de cel mai înalt grad în statul român.
Realitatea este că putem trăi bine-mersi și fără izolete, care oricum erau puține. Spre exemplu, județul Neamț avea una în timpul pandemiei și acum a rămas tot cu ea.
Totuși, când aveam câteva zeci de cazuri pe zi, ne plimbau cu izoletele. Azi, când sunt cu miile, izoletele au dispărut.
Un comentariu pe acest subiect a fost făcut și de jurnalistul Dan Bucura:

Vă mai amintiți acest obiect straniu?! Izoleta este azi piesă de muzeu…
– Asta a fost a altă prosteală administrată de…

Publicată de Dan Bucura pe Vineri, 22 ianuarie 2021

Publicitate