Cea mai mare statuie a lui Iisus din Europa de Est se află în România (galerie foto/video)

Poate nu ați știut, dar cea mai mare statuie a lui Iisus din Europa de Est se află în România, pe muntele Gordon în județul Harghita.

Statuia se numește ”Inima lui Iisus”. Acest monument impresionant, ridicat în 2011, se găseşte pe muntele Gordon din Harghita. Mai exact, între Odorheiul-Secuiesc şi Praid.

Statuia are o înălţime de aproximativ 22 de metri. Acesta este construită din materiale durabile, respectiv fier şi oţel inoxidabil. Preţul acesteia a fost de 200.000 de euro, banii fiind strânşi din donaţii adunate de primăria din comuna Lupeni.

Cei care vor să viziteze acest monument trebuie să ajungă în satul Bisericani (venind dinspre Odorheiu-Secuiesc sunt cam 8km până acolo, iar dinspre Praid cam 30).

Începând din acest loc găsiţi indicatoare în permanenţă. După acest reper, aveţi de urcat cam 4km pe un drum pietruit. Drumul pietruit se prezintă sub forma unei urcări puternice, dar acesta este bine consolidat şi destul de lat.

Aceşti 4km pot fi făcuţi cu orice tip de maşină. De aici ajungeţi la poalele vârfului de unde puteţi continua doar dacă aveţi o maşină de off-road. De asemenea cei care vor să facă mişcare o pot lua pe jos pe poteca prin pădure.

Urcarea este destul de abruptă, dar nu o să vă facă probleme. Timpul de parcurs până sus este de aproximativ 20 de minute. Odată ajunşi aici o să aveţi parte de o privelişte care vă va lăsa fără cuvinte.

Cei care ajung aici se pot bucura de un privilegiu, respectiv veţi putea urca şi în statuie până aproape de cap. Scările sunt metalice, în spirală, dar nu e foarte dificil să urcaţi.

Publicitate