Guvernul oferă bonusuri pentru ca medicii să convingă și să vaccineze populația

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat vineri seară, la Digi24, că personalul medical din spitale va primi bonusuri pentru efortul depus în vaccinarea propriu-zisă, dar și în munca de convingere a oamenilor ca să fie imunizați.

El a precizat că și medicii de familie vor primi astfel de bonusuri.

Ministrul sănătății a vorbit la Digi24 despre proiectul care urmează să fie aprobat în următoarea ședință de guvern prin care medicii și asistentele să fie plătiți pentru a rezolva „problema personalului vaccinator”, doarece a primit semnale din mai multe locuri din țară că ar putea exista o problemă în acest sens.

Vlad Voiculescu a adăugat că „e firesc” să existe acest proiect de OUG, care prevede suma de 100 de lei pentru fiecare medic, cu un bonus pentru medicul coordonator, 50 de lei pentru asistentul medical și 25 de lei pentru registrator. „Vorbim de sume pe oră”, a precizat el.

În momentul acesta a fost semnalat din mai multe locuri din țară că ar putea să fie greu să fie găsit personal care să asigure un orar atât de dens.

Sumele propuse în ordonanţa de urgenţă – sunt mai degrabă propuneri, pentru că le vom vedea adoptate abia după ce trece de Guvern şi după ce există o discuţie la nivelul Guvernului.

Deja vă pot spune că există discuţii la nivelul ministerelor. Vorbim despre 100 lei pentru medici, cu un bonus pentru medicul coordonator, vorbim despre 50 de lei pentru asistentul medical şi 25 de lei pentru registrator. Vorbim de sume pe oră. Sunt sume brute. Al doilea aspect este implicarea medicilor de familie.

Ne bazăm pe medicii de familie să îşi informeze pacienţii de pe lista fiecăruia, să îi înscrie în platforma de programare şi apoi să monitorizeze orice alte nevoi.”

Întrebat dacă medicii de familie vor primi o recompensă financiară pentru participare la campania de vaccinare, Voiculescu a răspuns:Sigur. Va exista o sumă pentru succes. Şi anume, succesul este în cazul nostru obiectivul – vaccinarea”. – a spus ministrul Sănătății.

Publicitate