Scandal la Judecătorie: deținuți extrem de periculoși, la un pas să-i bată pe magistrați

Doi deținuți extrem de periculoși au fost condamnați de Judecătoria Bacău pentru că au provocat un scandal în sala de judecată, informează Adevărul.ro.

Încarcerați în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași, acolo unde ispășesc condamnări pentru fapte deosebit de grave – omor, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri – suceveanul Andrei Popițanu, 31 ani, și băcăuanul Bogdan Ianoș Benchea, 28 ani, au primit 15 condamnări, după ce au săvârșit zeci de infracțiuni în spatele gratiilor.

Cele mai multe dintre aceste condamnări au fost primite pentru comiterea unor înșelăciuni prin metoda „Accidentul”. În plasa infractorilor și a complicilor acestora au căzut zeci de persoane. Pe lângă dosarele pe care le au pentru faptele comise în închisoare, Popițanu și Benchea au formulat zeci de contestații la executare.

De cele mai multe ori, când au ajuns în sălile de judecată, cei doi nu și-au recunoscut demersurile și chiar au fost protagoniștii unor scandaluri de pomină. Cel mai grav dintre acestea a avut loc la Judecătoria Bacău. În boxa acuzaților, Popițanu, Benchea şi alți doi deținuți au luat la bătaie un alt deținut, pe motiv că i-ar fi „turnat”.

La un moment dat, pe parcursul ședinței de judecată, nemulțumit de modul cum s-au efectuat cercetările în dosar, Popițanu a început să le adreseze magistraților și procurorilor care au instrumentat cauza cuvinte obscene și expresii jignitoare.

Deținutul a fost dat afară din sala de judecată, însă scandalul nu s-a încheiat. Benchea a început și el să-i adreseze președintelui de complet, pe un ton agresiv și ridicat, mai multe expresii jignitoare si vulgare.

Să îmi bag p…a în morții tăi”, „Băga-mi-aș p….a in familia mă-tii și în morții mă-tii”, „Băga-mi-aș p…..a în morții mă-tii de judecător”, a spus infractorul. Președintele de complet a dispus evacuarea din sală și a lui Benchea, însă acesta s-a opus, îmbrâncindu-i pe agenții responsabili de escortarea deținuților, „manifestându-se extrem de violent în gesturi, încercând să se apropie de membrii completului de judecată”.

Citeşte întreaga ştire: Scandal în sala de judecată. Deținuți extrem de periculoși, la un pas să-i bată pe magistrați

Publicitate