Cum arată adeverința pe care o veți primi după vaccinarea anti-Covid (FOTO)

Mihaela Anghel, asistenta medicală aleasă să fie primul cadru medical din România care primește vaccinul anti-COVID de la Pfizer, a primit o adeverință medicală pe care sunt scrise mai multe date, precum data la care a primit prima doză.

Potrivit informărilor oficiale ale Guvernului, fiecare persoană care se va vaccina va primi o adeverință doveditoare de vaccinare. Dovada vaccinării este pusă la dispoziția persoanei vaccinate fie electronic, fie pe suport de hârtie pentru a-i permite acesteia să își țină evidența între cele două vizite la centrul de vaccinare, conform libertatea.ro.

Adeverința de vaccinare anti-COVID conține: data nașterii; vârsta; județul de domiciliu; număr și serie CI; date despre vaccin: doza 1 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirării); doza 2 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirării); date despre centrul de vaccinare (nume centru de vaccinare, județ, medic coordonator/vaccinator); semnătura electronică a Registrului Electronic Național al Vaccinărilor. „Vaccinarea este gratuită, voluntară/ neobligatorie, iar adeverința doveditoare nu este eliberată cu scopul de  a condiționa sau restricționa ulterior drepturile persoanelor vaccinate”, se arată în informarea transmisă de Guvern.

Publicitate