Liberalii pun la educație pe fostul ministru al Învățământului din Guvernul Ponta

Proaspăt nominalizat pentru portofoliul de la Educație, fostul ministru al cabinetului Ponta, Sorin Câmpeanu se confruntă cu primele contestări.

Organizații și mișcări civice alături de profesori și asociații ale elevilor și studenților cer, într-o scrisoare deschisă adresată partidelor care formează noua coaliție parlamentară și de guvernare, precum și președintelui Klaus Iohannis, să nu-l desemneze pe Sorin Cîmpeanu pentru poziția de ministru al Educației.

Din păcate, printre numele vehiculate pentru poziția de ministru al Educației sunt persoane care au dat deja măsura unei capacități de viziune și organizare limitată în funcția respectivă. Atragem în mod special atenția asupra posibilei desemnări a domnului Sorin Cîmpeanu pentru poziția de Ministru al Educației.

Considerăm că măsurile implementate în mandatul anterior al acestuia, în Guvernul Victor Ponta (printre care OUG 94/2014, care permitea plagiatorilor să renunțe la titluri fără a mai suporta consecințele) și ca președinte al Consiliului Național al Rectorilor (dintre care amintim doar Asocierea cu Alexandru Cumpănașu), dar și problemele de integritate (trecerea prin mai multe partide cu scopul obținerii unor funcții și apartenența la Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN), înființată de Gabriel Oprea împreună cu George Maior) nu corespund standardelor pe care le impune o viziune reformatoare autentică”, mai spun autorii scrisorii deschise.

Miniștri PNL:
Ministerul de Finanțe – Alexandru Nazare
Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu
Ministerul Apărării Naționale – Nicolae Ciucă
Ministerul Energiei – Virgil Popescu
Ministerul Afacerilor Interne – Lucian Bode
Ministerul Educației – Sorin Câmpeanu
Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu
Ministerul Agriculturii – Adrian Oros
Ministerul Muncii – Raluca Turcan

Miniștri USR PLUS:
Ministerul Justiției – Stelian Ion
Ministerul Sănătății – Vlad Voiculescu
Ministerul Transporturilor – Cătălin Drulă
Ministerul Fondurilor Europene – Cristian Ghinea
Ministerul Economiei- Claudiu Năsui
Ministerul Cercetării, Inovării, Digitalizării – Ciprian Teleman

Miniștri UDMR:
Ministerul Dezvoltării – Cseke Attila
Ministerul Mediului – Tanczos Barna
Ministerul Tineretului și Sportului – Novák Eduárd.

Şedința conducerii PNL a fost una cu scântei, mai mulți lideri din teritoriu reproșându-i lui Orban că pentru a ajunge președintele Camerei Deputaților, a ”vândut” toate ministerele cheie. Florin Roman şi Bolojan au votat împotrivă. Au fost şi cinci abţineri, printre care Emil Boc, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău. 

Publicitate