Sfaturi peste sfaturi: Raed Arafat: ”Mâncați în cameră!”; Streinu-Cercel: ”Mâncați pe rând”

Pentru să se apropie sărbătorile, autoritățile vin cu sfaturi despre cum să ne comportăm în această peioadă, inclusiv despre ceea ce trebuie să facem la masa de Crăciun.

Președintele Klaus Iohannis a venit cu un mesaj tranșant: Până nu va fi toată lumea vaccinată, nu putem să ne relaxăm. În timpul Sărbătorilor de Crăciun, de Anul Nou, dacă vreți să vă fie bine stați acasă cu familia.”

Raed Arafat, într-o intervenție la Antena 3, a vorbit despre măsurile care ar trebui respectate de turiști pentru a se feri de Covid-19. „Purtatul măștii și respectarea distanței sunt obligatorii. Ideal ar fi ca turiștii din pensiuni să ia masa în cameră.”

Referitor la cei care vor petrece Sărbătorile acasă, doctorul a spus că „reuniunile de familie ar trebui să fie restrânse, să nu fie invitați oameni din afara gospodăriei. De asemenea, îi sfătuiesc pe români să nu primească în case colindătorii”. Doar respectând măsurile de protecție, „putem preveni un nou val major de coronavirus”, a mai spus Arafat.

Medicul Streinu-Cercel a venit cu o recomandare mai dură: ”Sfatul meu e să stea fiecare la casa lui, să se viziteze virtual, pe Skype, pe Zoom, pe Facebook, dar să nu fie împreună. Dacă sunt totuși împreună am un sfat: la masă să nu mănânce împreună, să mănânce pe rând.”

Publicitate