Mesajele prevestitoare ale unei tinere răpuse de Covid către mama ei: ”Să-mi luați sicriu alb”

O tânără de 26 de ani din Reșița, infectată cu virusul SARS-CoV2, s-a stins într-un pat de Terapie Intensivă la Spitalul din Caransebeș, după trei zile de chinuri, informează libertatea.ro.

Cynthia se plângea mamei ei că nu poate respira cu masca, că nu are aer, spunea că vrea acasă și a cerut chiar și preotul și sicriu alb. Medicii sunt acuzați pe Facebook de rele tratamente, dar managerul spitalului povestește că au făcut tot ce le-a stat în putință să o salveze.

Tânăra avea mai multe comorbidități și a murit în noaptea de duminică spre luni, după trei zile în spital. În tot acel timp a vorbit cu mama ei pe Whatsapp, iar conversația a fost făcută publică pe Facebook chiar de mama Cynthiei.

Fata de 26 de ani a fost transferată în 10 decembrie, la ora 23.00, de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, acolo unde în urmă cu câteva săptămâni au apărut imagini cutremurătoare cu pacienți ținuți în condiții groaznice pe secția COVID.

S-a găsit un loc pe ATI la spitalul suport COVID din Caransebeș, dar tânăra s-a stins după trei zile de chinuri. Medicul manager de spital spune că Cynthia a ajuns prea târziu, când plămânii ei erau deja distruși.

Fata îi spunea că nu poate să respire cu masca, că este certată de personalul medical pentru că folosește telefonul mobil, că nu poate să respire și că nu i se dă apă. Cerea televizor în salonul ATI și se plângea de aparatele care fac zgomotele.

Mor cu masca asta”, „Nu pot să vorbesc cu masca asta”, „Sper să mă lase mai repede acasă că nu mai pot”, „Deci chiar mor, nu mai apuc 27 de ani”, „Să-mi luați sicriu alb”, „Nu primesc aer”, „M-a pus să-mi sting telefonul”, „Mi-e sete și nu are cine să-mi dea să beau”, îi scria Cynthia mamei ei.

Capturile de ecran au dispărut la un moment dat de pe Facebook, dar au fost salvate de unul dintre prietenii tinerei, care le-a repostat pe platforma de socializare. Tânăra cerea chiar și preotul la spital și îi scria mamei ei să-i ia sicriu alb.

Disperarea Cynthiei i-a șocat și pe medici, care povestesc că au făcut tot ce le-a stat în putință. Managerul spitalului, Valentina David, spune că asistenta care era pe tură stătea ore întregi cu tânăra, care îi cerea s-o țină de mână. Dar cum dispărea puțin din salon, cum fata devenea agitată.

Ieri am postat durerea unei mame care și-a pierdut singura ei fată, totodată această fată a fost și colega mea de…

Publicată de Valentin Molan pe Vineri, 18 decembrie 2020

Citeşte întreaga ştire: Tragica poveste a Cynthiei, o tânără de 26 de ani răpusă de COVID la Spitalul din Caransebeș. „Mor cu masca asta! Să-mi luați sicriu alb!”

Publicitate