Raluca Turcan, Sorin Cîmpeanu și Marilen Pirtea, noile propuneri pentru Ministerul Educației

Raluca Turcan, Sorin Cîmpeanu și Marilen Pirtea sunt cele trei nume vehiculate până acum pentru scaunul de ministru al Educației. Se pare că Monica Anisie, actualul ministru nu se mai bucură de susținerea liberalilor.

Siteul ”Școala 9” a analizat activitatea parlamentară a celor trei deputați în ultimul mandat pentru a vedea care a fost succesul propunerilor lor. Cei trei au în comun, pe lângă faptul că au fost colegi în Camera Deputaților, și că au fost sau sunt profesori universitari.

În plus, cu toții au studii în domeniul securității la Colegiul Național de Apărare sau la Colegiul Național de Informații. Dacă ar fi numită, Raluca Turcan ar fi singura femeie ministru din tot Guvernul.

În plină pandemie, cu școli închise, cu infrastructura informatică la pământ și cu elevi care de luni de zile nu pot participa la lecțiile online, fotoliul de ministru al Educației nu a fost deloc tentant. După împărțirea portofoliilor, Educația a fost preluată de PNL.

Și printre numele vehiculate ca posibili miniștri se numără Raluca Turcan, Sorin Cîmpeanu și Marilen Pirtea. Școala 9 a analizat activitatea parlamentară a celor trei deputați legată de educație și a făcut o trecere în revistă a propunerilor lor pentru îmbunătățirea școlii românești.

Ce a făcut fiecare în parte pentru școala românească, puteți citi aici.

Publicitate