Ambasadorul SUA, atac dur: ”Revoluția din 1989 nu s-a terminat. Mai există baroni roșii”

Aflat într-un șir de vizite în vestul țării, cu ocazia împlinirii a 31 de ani de la Revoluție, ambasadorul american a rostit la Oradea un nou discurs politic apăsat. În urmă cu o zi, la Arad, Zuckerman a avut cuvinte de laudă la adresa președintelui Iohannis și a fostului premier Ludovic Orban.

Ce s-a început acum 31 de ani trebuie să se termine. Pentru că Revoluţia nu s-a terminat complet. Mai există baronii roşii şi alţii care nu ar trebui să fie în Parlament sau în Guvern.

(…) Traficul de persoane trebuie terminat şi trebuie să fie o piaţă liberă. România o să aibă un viitor de succes dacă lucrurile acestea se fac”, a declarat ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, prezent vineri la Oradea, scrie Agerpres.

Zuckerman a insistat pe ideea că trebuie eliminată corupția. „America este cel mai bun prieten al României şi nimeni nu trebuie să uite asta. Nici oamenii din România, nici alţii din afara României. Doi. Cel mai important este că trebuie să fie respectat statul de drept în România.

Trebuie eliminată corupţia (…) şi au fost făcuţi paşi mari în această direcţie, anul acesta. Trebuie să fie legi care să încurajeze dezvoltarea economică şi colaborarea dintre cele două ţări. Dacă se fac lucrurile acestea, viitorul României este în ordine.

Eu cred că nu există niciun motiv, dacă există pieţe libere în România, ca România să nu fie la acelaşi nivel ca Anglia, Franţa sau orice altă ţară din Europa de Vest”, a punctat Adrian Zuckerman.

Citeşte întreaga ştire: Ambasadorul american, Adrian Zuckerman, atac dur: „Revoluția din Decembrie 1989 nu s-a terminat. Mai există baroni roșii”. Reacția lui Marcel Ciolacu

Publicitate