Mărturii din infernul de la Iași: „Cum controlezi victima? O faci să te implore să o abuzezi”

Cotidianul Libertatea continuă prezentarea unor scene de neînchipuit, în care mai multe fete au fost abuzate sexual, phihologic și au avut parte de acte de tortură. Sunt scene inimaginabile, pe care le povestesc trei dintre zecile de victime pe care Morel Bolea le-a atras în capcana unor fundații pentru tineret din Iași.

Articol anterior: Două organizații pentru tineri din Iași sunt, de fapt, un centru de abuz sexual și tortură

Conform sursei citate, zeci de fete, multe minore, au fost abuzate sexual de Morel Bolea, președintele a două fundații din Iași cu priză la tineri: Kasta Morrely (modă) și Eurodemos (proiecte civice).

Nucleul celor două asociații este comun. Morel Bolea este singurul bărbat acceptat. El are în subordine în jur de 15-20 de fete și femei.

În vârstă de aproximativ 60 de ani, foarte secretos în legătură cu datele concrete ale vieții sale, el se prezintă drept un expert, vizionar, intelectual, părinte și om cu influență la nivel înalt, cu puteri supranaturale.

Pentru a fi acceptate în grup, fetele trebuie să fie virgine. Sunt racolate de la vârste fragede, rupte de familii, multe locuiesc la sediul fundațiilor. Între regulile de oțel ale organizației, cel mai grav lucru pe care-l poate face o fată este să interacționeze cu un alt bărbat.

Abuzurile sexuale au loc în fiecare zi, cu una sau mai multe fete, în funcție de dispoziția liderului. Foste membre ale organizațiilor spun că Morel Bolea a abuzat sexual, în repetate rânduri, fete aflate la pubertate, adolescente și femei mature.

Ziariștii Libertatea au vorbit cu cinci foste membre ale organizațiilor. Trei dintre ele au stat peste zece ani în interiorul grupului, iar de câțiva ani au reușit să evadeze. Le este frică și astăzi să vorbească.

Au decis să o facă pentru ca alte fete să știe ce riscă dacă se apropie prea mult de Kasta Morrely și Eurodemos.

Prima mărturie

Diana, cooptată la 17 ani: „Nu aveam voie să închidem ochii. Plângeam și ne uitam” Diana* a plecat de acasă când era adolescentă și s-a mutat singură, fără părinți, în Iași.

Când avea 17 ani, o prietenă a chemat-o la Eurodemos. Fata a fost atrasă de grup pentru că avea probleme de apartenență la școală, colegii o hărțuiau și simțea că nu face parte dintr-un colectiv.

Destul de repede a început să se implice în proiectele organizației.  La prima impresie, Morel Bolea i se părea un personaj foarte convingător. Dacă zicea că soarele e albastru, o spunea foarte veridic, aproape că erai tentat să crezi că are dreptate.

Unele fete spuneau că are puteri ezoterice, că poate să controleze energiile. Diana: Tânăra a participat la crearea și alegerea numelui Kasta Morrely. Ea povestește că Morel Bolea pretindea că prin puterea energiilor i s-a arătat acest nume –  Kasta Morrely – și că a fost predestinat.

Citeşte întreaga ştire: Trei mărturii ale unor femei care timp de zece ani au fost abuzate sexual și psihologic de Morel Bolea. „Era foarte important să te îneci”La scurt timp, Diana a înțeles că Morel Bolea întreține relații sexuale cu toate fetele din organizație, în jur de 15 la număr.

Zilnic, în funcție de dispoziția mentorului, cel puțin una dintre ele era abuzată sexual, își aduce aminte Diana. De multe ori se întâmpla să fie mai multe în același timp.

Sexul în grup nu era doar o fantezie satisfăcută în mod curent de Morel Bolea, ci, prin prezența fetelor mai vechi, o inițiere. Nou-venita avea un fals sentiment de încredere și siguranță.

„Cum controlezi o victimă? O faci să te implore să o abuzezi.”

Viața intimă era publică în acel colectiv și funcționa ca o formă de intimidare. Dacă o fată refuza abuzul sexual, era certată și batjocorită în fața celorlalte și, în cele din urmă, ceda presiunilor. Doar așa putea face parte din elită…

Citește întreaga știre aici.

 

Publicitate