Dacă se vrea, se poate! Brașovul va organiza Târgul de Crăciun în Piața Sfatului

Autoritățile au decis ca târgul să se organizeze și anul acesta în Piața Sfatului din Brașov, însă s-au impus reguli stricte. Numărul căsuțelor va fi redus la jumătate, a anunțat, vineri, viceprimarul Flavia Boghiu, informează libertatea.ro.

Deși incidența cazurilor de COVID în Brașov este de 6,59/1000 de locuitori, primarul municipiului a hotărât că locuitorii municipiului vor avea parte de Târgul de Crăciun.

Primăria Braşov a luat această decizie în urma consultărilor cu agenţii economici, Direcţia de Sănătate Publică şi Instituţia Prefectului.

De asemenea, autoritățile au transmis și un set de reguli. „Numărul de căsuțe este redus la jumătate, iar felul în care vor fi dispuse și în care va fi amenajată Piața Sfatului va fi în așa fel încât să nu permită formarea de grupuri mari sau aglomerație.

Cele 20 de căsuțe amplasate vor fi dispuse de o latură și de alta a Casei Sfatului, fără a fi înconjurate de alte căsuțe. O altă modificare din acest an este că nu se vor comercializa și servi produse alimentare sau băuturi.

Singurele lucruri care se pot comercializa sunt produsele făcute de micii meșteșugari și produsele alimentare ambalate – dulcețuri, șerbet etc. -, care vor putea fi cumpărate pentru a fi dăruite sau consumate acasă. Vor avea prioritate comercianții din Brașov”, a explicat Flavia Boghiu, potrivit BrașovCity.

Montarea căsuţelor va începe în perioada imediat următoare. Bradul din Piaţa Sfatului a fost adus în urmă cu o săptămână, iar iluminarea acestuia, împreună cu celelalte decoraţiuni pentru Sărbătorile de Iarnă, a fost pornită duminică seară, pe 6 decembrie.

Publicitate