Klaus Iohannis recunoaște victoria și îl felicită pe Joe Biden, președintele ales al SUA

Președintele Klaus Iohannis l-a felicitat, sămbătă seară, pe președintele ales al SUA, Joe Biden, pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Statele Unite în urma unei curse istorice extrem de strânse pentru Casa Albă cu liderul în exercițiu Donald Trump.

Felicitări președintelui ales Joe Biden pentru victoria sa. Aștept cu nerăbdare să consolidăm în continuare solidul și dinamicul nostru Parteneriat Strategic în toate dimensiunile sale. România va continua să lucreze pentru a consolida securitatea, prosperitatea și reziliența comunității noastre transatlantice“, a scris Iohannis, pe Twitter.

Joe Biden, fostul vicepreședinte al SUA și candidatul democrat la funcția de președinte al țării, a câștigat scrutinul prezidențial, învingându-l pe Donald Trump și devenind cel de-al 46-lea președinte din istoria Statelor Unite și cel de-al 14-lea fost vicepreședinte care preia funcția supremă în statul american. În egală măsură, Kamara Harris, partenerul politic al lui Biden, va deveni prima femeie vicepreședinte din istoria SUA.

Potrivit rezultatelor prezentate de mass-media americane, Biden, care a condus majoritatea cursei, a câștigat în state considerate cheie, precum Wisconsin, Georgia, Michigan și Pennsylvania, și a obținut peste 270 de electori din totalul celor 538 ai Colegiului Electoral, informează Associated Press. Informația este susținută de CNN, BBC, Reuters, NBC și CBS.

Potrivit proiecțiilor Fox News, care îl dau câștigător pe Biden și în statul Nevada, Biden a obținut deja 290 de electori. Potrivit CNN, care nu ia în calcul statele Nevada și Arizona, Biden a obținut 273 de voturi în Colegiul Electoral.

Publicitate