Un român a cumpărat un sat întreg cu 80.000 de euro!

Emil Părău, un cunoscut antreprenor român, a finalizat achiziția satului Roșia, aflat la granița dintre județele Hunedoara și Alba, pentru suma de 80.000 de euro (aproximativ 400.000 de lei).

Satul, situat în Munții Metaliferi, este compus din 12 case abandonate și se întinde pe 300 de hectare. Deși a fost părăsit timp de peste 40 de ani, cu excepția unui singur locuitor, Părău vede în această investiție șansa de a revitaliza zona printr-un proiect eco-turistic de amploare.

Procesul de cumpărare a început în 2003, iar după mai bine de zece ani de eforturi și negocieri, Părău, în vârstă de 77 de ani, a reușit să devină proprietarul întregului sat. El a investit semnificativ în restaurarea casei sale părintești și plănuiește să transforme satul Roșia într-o destinație turistică, valorificând frumusețea naturală și potențialul istoric al locului.

Această achiziție amintește de alte cazuri recente în care satele românești au stârnit interesul investitorilor străini, precum în 2020, când un milionar italian a cumpărat un sat similar. Părău speră să readucă la viață tradițiile locale și să creeze o atracție turistică de renume, revitalizând în același timp o zonă aproape uitată.

Publicitate