Șef din Poliție cercetat de DNA după ce și-a pus colegii să îl ”scape” de radar!

Marius Badea, comisar-șef la Direcția de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Română, este cercetat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) sub control judiciar pentru o serie de infracțiuni legate de un incident rutier.

Acesta este acuzat că și-a folosit funcția pentru a evita o amendă, după ce a fost prins circulând cu o viteză dublă față de cea legală. Potrivit DNA, Badea i-ar fi determinat pe polițiștii rutieri să întocmească procesul-verbal de contravenție pe numele soției sale, care se afla cu el în mașină.

Incidentul a avut loc pe 6 iulie, în jurul orei 18:00, când comisarul-șef a fost oprit de un echipaj de poliție în Adjud, după ce radarul l-a surprins conducând cu 108 km/h într-o zonă cu limită de viteză de 50 km/h. Procurorii DNA au precizat că Badea, profitând de funcția sa în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), i-ar fi convins pe polițiști să nu-l sancționeze conform legii și să nu-i suspende permisul de conducere.

„Inculpatul Badea Marius i-ar fi determinat pe agenții de poliție să întocmească procesul-verbal de contravenție pe numele soției sale, care se afla cu el în autoturism”, a transmis DNA în comunicatul său de vineri, 6 septembrie. Badea este cercetat pentru instigare la fals în declarații, instigare la complicitate la fals în declarații și instigare la abuz în serviciu.

Comisarul-șef este plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu 6 august. În această perioadă, Marius Badea trebuie să respecte mai multe obligații, printre care interdicția de a părăsi teritoriul României fără aprobarea prealabilă a autorităților judiciare și interdicția de a comunica cu persoanele implicate în anchetă. De asemenea, acesta nu are voie să dețină, să folosească sau să poarte arme.

Publicitate