Francezii au dresat ciorile să strângă mucurile de țigări aruncate pe stradă! – VIDEO

În Franța, un parc tematic istoric a găsit o modalitate inedită de a folosi inteligența ciorilor pentru a curăța mediul.

În cadrul unui experiment desfășurat în 2018 la Puy du Fou, un parc situat în Les Epesses, șase ciori au fost antrenate să adune mucuri de țigări și alte resturi mici de pe jos. Aceste păsări, recunoscute pentru inteligența lor, au reușit să surprindă publicul prin eficiența și rapiditatea cu care au învățat să asocieze curățenia cu o recompensă alimentară, relatează The New York Times.

Inițiativa a fost lansată de Christophe Gaborit, fondatorul parcului, care a dresat primele două ciori folosind o cutie specială cu două compartimente: unul conținea un rest de gunoi, iar celălalt dezvăluia o recompensă alimentară. Păsările au făcut rapid legătura între colectarea deșeurilor și obținerea hranei.

Clipurile video publicate de National Geographic arată cum ciorile caută mucuri de țigări sau alte deșeuri, le aduc la cutia din lemn și primesc o porție de hrană drept recompensă. Scopul experimentului a fost să atragă atenția asupra necesității de a păstra mediul curat și de a încuraja oamenii să nu mai arunce gunoaie.

Experimentul a impresionat nu doar vizitatorii parcului, dar și oameni din întreaga lume, devenind viral pe rețelele sociale. Mulți au lăudat inițiativa, iar un utilizator a comentat ironic: „Aș vrea să le putem învăța să aducă gunoiul înapoi celor care l-au aruncat pe jos.” Altcineva a adăugat: „Dacă am putea învăța oamenii să își ridice gunoiul…”.

Ciorile sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a rezolva probleme și de a folosi unelte. Antrenamentul de la Puy du Fou subliniază încă o dată abilitățile lor cognitive excepționale.

Publicitate