Un drum plin de gropi a scăpat o femeie de operație din cauza ”zgâlțâielii”!

O femeie din județul Sălaj, diagnosticată cu un sindrom postoperator care îi cauzează ocluzii intestinale, a evitat o intervenție chirurgicală datorită unui drum de cinci ore plin de gropi între Sălaj și Brașov.

Dr. Bogdan Moldovan, medic chirurg la Spitalul Sfântul Constantin din Brașov, a relatat pe Facebook cum pacienta, care se confruntă frecvent cu crize subocluzive din cauza sindromului aderențial postoperator, urma să fie operată de urgență.

Femeia, care a beneficiat în trecut de terapia HIPEC (Chimioterapie hipertermică intraabdominală), a solicitat transferul la Brașov pentru tratament. Însă, după cele cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul accidentat, pacienta a ajuns la spital fără a mai prezenta simptomele ocluziei intestinale.

„Tranzitul intestinal s-a reluat imediat la internare, iar pacienta a scăpat de operație. Efectul drumurilor din România asupra ocluziei intestinale ar trebui brevetat!”, a glumit dr. Moldovan în postarea sa.

Aceasta nu este prima oară când femeia trece prin crize similare, însă de această dată, intervenția chirurgicală nu a mai fost necesară.

Publicitate