”Sechestrați” în cimitir și puși să plătească 50 de lei pentru a li se permite ieșirea! – VIDEO

Un lucru mai puțin obișnuit s-a petrecut de curând la Piatra-Neamț, unde o persoană a fost pur și simplu sechestrată sau împiedicată să părăsească Cimitirul ”Pietricica” până nu scotea din buzunar o ”taxă” de 50 de lei.

Cimitirul cu pricina aparține primăriei municipiului și este dat în administrare de mai mulți ani unei firme private.

Tânăra a mers să curețe mormântul rudelor și să completeze cu câțiva saci de pământ, motiv pentru care a intrat cu mașina în curtea cimitirului. După ce a terminat de amenajat. s-a trezit încuiată înăuntru, iar o persoană care s-a prezentat drept administrator al părții militare i-a cerit 50 de lei pentru a descuia poarta și a le elibera accesul.

Pentru că nu a dorit să le dea drumul, tânăra a apelat 112 și a cerut ajutorul Poliției, care, surprinzător, i-a recomandat acesteia să se ”înțeleagă” cu bărbatul respectiv.

Noi am intrat în cimitir ca să aducem niște pământ ca să amenajăm un mormânt, el a văzut că am intrat și a încuiat după noi poarta. Când am vrut să ieșim, nu mai era nicio cale de acces.

Pe singura pancartă din zonă scria programul cimitirului de la 8:00 la 21:00. El a spus că este program de la 8:00 la ora 17:00 și că nu e afișat nicăieri.

Omul s-a prezentat a fi un cadru militar, ne-a ținut acolo în cimitir și nu a vrut să ne dea drumul până nu îi dăm 50 de lei. Noi am cerut o chitanță de „ieșire din cimitir”. Și el a zis că nu ne dă nicio chitanță.” – a declarat unul dintre cei doi tineri pentru stiri-neamt.ro.

Acesta a mai declarat că bărbatul respectiv a vrut să-i percheziționeze dacă nu cumva au furat felinare.

Într-un final, a fost solicitat un echipaj de Poliție, iar în fața polițiștilor bărbatul respectiv ar fi spus că nu a cerut decât bani pentru taxiul paznicului de la cimitir. Cei doi tineri vor face o plângere penală față de toate aceste aspecte.

Publicitate