Niciun PSD-ist nemțean nu face parte din conducerea centrală a partidului!

În urma Congresului PSD, când Marcel Ciolacu și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiane, prezentându-și noua echipă de conducere a PSD, am observat cu supoare că niciun politican din Neamț nu face parte din aceasta.

Deși la Neamț șefia Consiliului Județean a fost câștigată de Vasilică Harpa iar după 20 de ani, în premieră, municipiul Piatra-Neamț a devenit ”roșu” prin alegerea lui Adrian Vasile Niță în funcția de primar, la care amintim și poziția deputatului Ciprian Șerban care a fost mult timp vicepreședinte al Camerei Deputaților și vicelider de grup, iată că Marcel Ciolacu nu a luat în echipa sa pe niciunul dintre aceștia.

În schimb, a preferat să-i numească în structura centrală de conducere pe Dragoș Benea de la Bacău și pe Gherorghe Șoldan de la Suceava.

Atât Vasilică Harpa cât și restul colegilor de la PSD Neamț au promis în campanie bani de la centru pentru proiectele din județ, însă fără să ai un cuvânt de spus la nivelul structurii centrale de conducere, e mai greu să miști lucrurile.

Dacă dăm timpul înapoi, ne amintim că cele mai mari investiții aduse de PSD la Neamț s-au realizat pe vremea în care Ionel Arsene conducea partidul și avea un cuvânt greu de spus la nivel central, drept care județul Neamț a și primit portofoliul Ministerului Economiei și alte posturi cheie în administrația centrală.

De data aceasta PSD Neamț rămâne deocamdată să se laude cu pozele făcute alături de Marcel Ciolacu în campanie sau pe la Văratec.

De ce Vasilică Harpa, proaspăt așes șef al C.J. Neamț nu a putut obține sau negocia mai mult, rămâne un mister.

Vicepreşedinţii din echipa lui Ciolacu sunt: Florin Jianu, pentru domeniul Antreprenorist, IMM-uri şi Mediul de Afaceri, Lia Olguţa Vasilescu, pentru Muncă şi Protecţie Socială, Gheorghe Şoldan, pentru Dezvoltare Regională şi Locală, Gabriel Zetea, vicepreşedinte pentru Administraţie şi Infrastructură. Vasile Dîncu, actualul preşedinte al Consiliului Naţional, ar urma să deţină funcţia de vicepreşedinte pe domeniul Afaceri Europene.

Victoria Stoiciu este vicepreşedinte pe relaţia cu ONG-urile şi dialog social, Mihnea Costoiu, vicepreşedinte pe Educaţie, Elisabeta Lipă, vicepreşedinte pe Sport, Marian Neacşu, vicepreşedinte pe regiunea Bucureşti-Ilfov, Dumitriţa Glica, vicepreşedinte pe Centru şi Corneliu Ştefan, vicepreşedinte pe Sud.

Ionuţ Pucheanu, primarul din Galaţi, este vicepreşedinte pe Sud-Est, iar Claudiu Manda, vicepreşedinte pe Sud-Vest, în timp ce Laurenţiu Nistor va fi vicepreşedinte pe Vest, în echipa lui Marcel Ciolacu. Emil Moldovan ar urma să fie vicepreşedinte pe Nord-Vest iar Dragoş Benea, pe Nord-Est.

Publicitate