Politist local trimis în judecată după ce a vrut să afle ce apeluri făcea iubita sa!

Patru polițiști locali din Sectorul 1 au fost trimiși în judecată, doi fiind în stare de arest preventiv și doi în arest la domiciliu, pentru infracțiuni de luare de mită în formă continuată și fals intelectual.

D.G.V.oinea, șef al Compartimentului Control Activități Comerciale din Direcția Control Urban, a fost acuzat de luare de mită în formă continuată și complicitate la fals intelectual.

M.R.A., și ea polițist local în aceeași direcție, se confruntă cu acuzații multiple, inclusiv luare de mită, trafic de influență, fals intelectual și divulgarea informațiilor secrete.

În cadrul anchetei, s-a descoperit că aceasta a obținut ilegal istoricul apelurilor telefonice ale iubitei unui alt polițist local, F.G.M., prin intermediul mamei sale, angajată la o companie de telefonie.

Este vorba de F.G.M. polițist local în cadrul Poliției locale Sector 1, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice (3 infracțiuni), complicitate la instigare la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la infracțiunea de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

În prezența apărătorului ales, acesta a declarat că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, respectiv 6 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi pe o durată de 2 ani (între care și dreptul de a fi polițist local).

F.I., o altă polițistă locală, a fost acuzată de luare de mită, trafic de influență și fals intelectual. Conform DNA, cei trei polițiști locali au pretins și primit mită de la reprezentanții unor afaceri din sectorul alimentar, în schimbul aplicării unor sancțiuni mai blânde sau neaplicării de sancțiuni pentru lipsa autorizațiilor de funcționare.

Pe lângă trimiterea în judecată a celor patru inculpați, DNA a încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu cinci inculpați, inclusiv F.G.M., care a primit o pedeapsă de 6 luni de închisoare cu suspendare și interzicerea dreptului de a mai fi polițist local.

În cazul tuturor inculpaților, s-au dispus măsuri asigurătorii asupra bunurilor și sumelor de bani ridicate în urma perchezițiilor.

Dosarele au fost înaintate Tribunalului București, cu propunerea de menținere a măsurilor asigurătorii

Publicitate