Noul primar din Alexandru cel Bun le-a stricat ziua funcționarelor de la Bisericani care ”rupeau ușa”

Liberalul Cosmin Balan, proaspătul primar ales al localității nemțene Alexandru cel Bun, a efectuat miercuri o vizită neanunțată la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, în intervalul 14:00 – 15:00.

Vizita a avut scopul de a evalua comportamentul personalului spitalului fără a-și dezvălui identitatea, însă a fost martorul unor situații problematice.

Balan a relatat că două angajate ale spitalului s-au arătat deranjate și irascibile atunci când le-a adresat o simplă întrebare.

După ce s-a prezentat pentru a calma situația, atitudinea acestora s-a schimbat brusc, devenind mai deschise la discuție. Totuși, graba lor de a prinde autobuzul în timpul orelor de program a evidențiat o lipsă de respect față de responsabilitățile lor profesionale.

Într-un incident separat, un alt angajat a fost uitat încuiat în clădire, fiind eliberat ulterior, dar refuzând orice dialog.

Balan a subliniat că astfel de comportamente sunt inacceptabile și că administrația locală va lua măsuri pentru a preveni repetarea acestor incidente.

”Dragi locuitori ai comunei Alexandru cel Bun,
Pentru că-mi doresc o bună comunicare cu toți cetățenii comunei, vă voi ține informați cu privire la acțiunile și demersurile de interes publc.
Vă invit să NU vă pierdeți răbdarea!

Vreau să vă informez că miercuri, între orele 14:00 – 15:00 am efectuat o vizită neoficială și neanunțată la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani. Aceasta a fost în scop de cunoaștere, dar din păcate nu am reușit să interacționez cu mai mult de 4 persoane. Clădirea din zona birourilor fiind sub cheie.

Am ales să nu-mi dezvălui identitatea în timpul acestei vizite pentru a observa, fără filtre, reacția și comportamentul personalului față de cetățenii de rând.
Din păcate, am fost martorul unei situații regretabile. Două doamne, angajate ale spitalului public, s-au arătat vizibil deranjate și irascibile atunci când le-am adresat o întrebare simplă de cunoaștere.

După dialogurile isterice și multe țipete din partea dumnealor, am ales să mă prezint, în ideea de a calma situația, acestea și-au revizuit comportamentul și au început să își schimbe radical atitudinea, spunând că fac parte din serviciul contabil, brusc devenind deschise la discuție.

Graba acestora de a prinde autobuzul, în timpul orelor de program, a subliniat o lipsă de respect față de responsabilitățile lor profesionale.

Tot în această grabă, și-au uitat încuiat, în clădire, un coleg de muncă. În cele din urmă acesta a fost eliberat, dar a refuzat orice fel de dialog.

Programul dumnealor se termină la 15:00, următorul mijloc de transport pleacă de la spital la ora 16:00 (conform informațiilor de pe site ul Spitalului), deci timp suficient pentru a ieși din serviciu.

Înțeleg că nu se face contabilitatea în ultimele 15 minute de program, nu sunt absurd, dar atitudinea de tipul „cum vă permiteți să întrebați cine suntem?!” este în afara toleranței mele.

Este important să subliniem că astfel de atitudini nu sunt acceptabile în noua administrație și că fiecare cetățean are dreptul la respect, indiferent de circumstanțe.

Este esențial să înțelegem că nimeni nu vine de plăcere la spital, motiv pentru care comportamentul personalului trebuie să fie agreabil.

Ne angajăm să luăm măsurile necesare pentru a ne asigura că astfel de incidente nu vor mai avea loc. Ne dorim ca personalul administrativ și medical să fie mereu la înălțimea așteptărilor etice.

Acestea nu sunt singurele nereguli întâlnite acolo, dar ne revedem în episoadele următoare din seria: #ComunitateaContează #AlexandruMaiBun”

Publicitate