Doi bărbați care lucrau pe un bloc au fost reținuți după ce acoperișul a luat foc!

Polițiștii din Piatra-Neamț au reținut doi bărbați în vârstă de 67 și 41 de ani, după incendiul care a izbucnit ieri, 20 august, pe acoperișul unui bloc de pe strada Plevnei. Cei doi au fost introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Neamț, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere.

Incendiul a avut loc la ora 14:08, când pompierii au fost alertați prin apel la 112 să intervină la un bloc cu patru etaje. La fața locului au intervenit echipe de la Detașamentul Piatra-Neamț cu patru autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Alte resurse au fost mobilizate de la SAJ, IPJ, IJJ, Delgaz Grid, Poliția Locală Piatra-Neamț și SVSU Piatra-Neamț.

Incendiul, care s-a manifestat violent la nivelul acoperișului, a amenințat să se extindă la fațada blocului și apartamentele de la ultimul etaj. Cu toate acestea, nicio persoană nu a fost grav rănită. Zece locatari s-au autoevacuat înainte de sosirea echipajelor de intervenție. Trei persoane, doi bărbați de 67 și 74 de ani și o femeie de 62 de ani, au suferit atacuri de panică, dar nu au necesitat spitalizare.

Ancheta preliminară indică faptul că incendiul ar fi fost cauzat de lucrările de hidroizolație desfășurate în podul clădirii, unde s-a folosit foc deschis pentru lipirea cartonului bituminat. Cercetările sunt în curs de desfășurare.

Publicitate