Rudele unei bătrâne de peste 80 de ani aduc acuzații grave la adresa personalului medical!

Un incident grav a fost semnalat la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, unde aparținătorii unei paciente de peste 80 de ani acuză personalul medical de practici neobișnuite.

Potrivit BZI.ro, familia Eugeniei Pachițac susține că a descoperit un dop de hârtie introdus în anusul bătrânei, pe care infirmierele l-ar fi folosit pentru a gestiona scaunele frecvente ale acesteia.

Fiul pacientei a declarat că infirmierele ar fi apelat la această soluție din cauza numărului mare de scaune, evitând astfel schimbările frecvente ale lenjeriei. Incidentul a fost descoperit sâmbătă, 17 august 2024, când fiica pacientei a vizitat-o și a observat că bătrâna se plângea de dureri abdominale severe.

La o verificare mai amănunțită, ea a descoperit dopul de hârtie, care a fost imediat îndepărtat.

„Mama se plângea că o doare burta, iar când am examinat-o, am găsit un dop de hârtie în anusul ei. După ce l-am scos, a avut imediat scaun, ceea ce ne-a făcut să credem că personalul a încercat să evite să o schimbe des”, a relatat fiul Eugeniei Pachițac.

În replică, managerul spitalului, dr. Florin Roșu, a negat vehement acuzațiile, explicând că pacienta, suferind de Clostridium difficile, a necesitat măsuri speciale pentru a proteja zona anală, dar acestea nu au inclus introducerea unui dop de hârtie. El a precizat că, după igienizarea zonei, se folosește o aleză pentru a preveni iritațiile, nu pentru a bloca evacuarea scaunelor.

„Nu s-a folosit un dop de hârtie. După toaleta zonei anale, se aplică o aleză pentru a proteja pielea și a preveni contactul dintre fese. Încurajăm familia să depună o plângere scrisă, dacă au suspiciuni, pentru a putea clarifica situația”, a declarat dr. Roșu.

Familia Pachițac așteaptă în continuare o reacție oficială din partea spitalului, în timp ce pacienta rămâne internată sub observație medicală.

Publicitate