Ce poți să pățești dacă ridici o casă cu iubita apoi rupi relația!

Un bărbat din Bosia, comuna Ungheni, județul Iași, a pierdut tot ce a construit timp de 15 ani alături de femeia pe care o credea iubirea vieții sale.

Costel I., după ce și-a dedicat resursele și munca pentru a ridica o casă în care să trăiască împreună cu Iuliana T., s-a trezit fără niciun bun și fără locuință, în urma ruperii logodnei, informează ziaruldeiasi.ro.

Povestea lor a început în 2005, când cei doi s-au cunoscut, pe atunci Iuliana fiind recent divorțată și cu doi copii în întreținere. La început, au muncit împreună în străinătate, dar ulterior au decis ca ea să rămână acasă pentru a avea grijă de copii, în timp ce el continua să lucreze în afara țării.

După ani de eforturi comune, Costel I. a fost convins să se mute în comuna A.I. Cuza, unde a început construcția unei case noi, pe terenul părinților Iulianei, pentru a-și crea un viitor împreună.

Relația lor s-a deteriorat însă în timp, iar suspiciunile bărbatului cu privire la fidelitatea iubitei au culminat în 2020, când a descoperit că aceasta avea o relație cu alt bărbat. După un scandal, femeia a obținut un ordin de protecție împotriva lui și a rupt logodna, lăsându-l pe Costel I. fără locuința la care muncise ani întregi.

În iunie 2021, Costel I. s-a adresat Judecătoriei Pașcani, cerând restituirea investițiilor făcute în casa construită pe terenul părinților fostei iubite, solicitând suma de 120.000 lei, jumătate din valoarea imobilului, și 17.250 lei pentru bunurile comune achiziționate în timpul relației.

Judecătorii au respins însă cererea, invocând faptul că terenul pe care a fost construită casa aparținea părinților Iulianei, ceea ce, conform legii, face ca imobilul să fie considerat proprietatea acestora. Costel I. putea cere despăgubiri doar printr-un drept de creanță, invocat prea târziu în proces. De asemenea, fără acte care să dovedească coproprietatea, partajul bunurilor comune nu a fost posibil.

Plângerea lui Costel I. a fost respinsă, iar bărbatul are la dispoziție o lună pentru a contesta decizia.

Publicitate