Șofer oprit de polițiștii de la Rutieră cu un dispozitiv ”cu țepi” – FOTO

Un tânăr de 25 de ani din Volovăț, județul Suceava, a fost sancționat cu o amendă de 11.000 de lei și i s-a suspendat permisul pentru 270 de zile după ce a refuzat să oprească la semnalul poliției, declanșând o urmărire.

Polițiștii au reușit să-l prindă după ce au folosit un dispozitiv de blocaj rutier dintr-o bandă ”cu țepi”.

Un tânăr de 25 de ani din comuna Volovăț, județul Suceava, a fost reținut și sancționat sever după ce a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al polițiștilor, declanșând o urmărire pe DN CRD.

Incidentul a avut loc pe data de 9 august 2024, în jurul orei 21:00, când un echipaj de poliție din cadrul SPR 3 Marginea acționa pentru prevenirea accidentelor rutiere și a faptelor antisociale.

Tânărul conducea un autoturism în viteză pe direcția Rădăuți – Volovăț, când polițiștii i-au făcut semnal să oprească. În loc să se conformeze, acesta a accelerat, încercând să scape de polițiști.

Echipajul aflat în urmărire a solicitat sprijinul altor polițiști din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți, iar prin stațiile de comunicație s-a organizat un blocaj rutier în apropierea unui sens giratoriu, folosind un dispozitiv de baraj extensibil cu țepi.

După ce anvelopele autoturismului au fost perforate de dispozitiv, tânărul a încercat să continue deplasarea „pe jante” pe raza comunei Volovăț, dar a fost nevoit să abandoneze vehiculul și să fugă. Polițiștii l-au urmărit pedestru și l-au imobilizat după aproximativ 150 de metri.

La finalul intervenției, tânărul a fost amendat cu 11.000 de lei pentru multiple abateri rutiere, inclusiv nerespectarea dispozițiilor polițistului rutier, depășire neregulamentară și neacordare de prioritate vehiculelor. De asemenea, i s-a suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 270 de zile. Poliția continuă investigațiile pentru a clarifica motivele pentru care tânărul nu a oprit la semnalul poliției.

Publicitate