Polițiștii au ajutat un bărbat cu dizabilități să ajungă acasă, transportându-l cu autospeciala – VIDEO

Polițiștii din Deva au devenit protagoniștii unei povești virale pe rețelele de socializare după ce au fost surprinși într-o acțiune de ajutorare a unui bărbat cu dificultăți de mers.

Incidentul, care inițial părea o simplă faptă de omenie, a ajuns rapid în atenția publicului, strângând aprecieri din partea internauților.

Echipa de la Biroul Ordine Publică Deva patrula pe un bulevard intens circulat din oraș când a observat un bărbat care nu reușea să urce pe trotuar de pe trecerea de pietoni. Polițiștii au pornit luminile autospecialei pentru a semnaliza un pericol și au oprit pentru a-l ajuta.

După ce l-au asistat să urce pe trotuar, i-au oferit și o plimbare până acasă, gest pe care bărbatul l-a acceptat cu bucurie.

„Persoana în cauză prezenta dificultăți locomotorii și nu reușea să ridice piciorul pentru a urca pe trotuar. Am oprit pentru a-l ajuta, iar când l-am întrebat dacă are nevoie să fie condus la domiciliu, a fost foarte bucuros”, a povestit agentul principal Fabian Pădurar, unul dintre polițiștii implicați.

Evenimentul nu a fost raportat superiorilor, polițiștii considerând că nu au făcut nimic ieșit din comun, însă gestul lor nu a trecut neobservat. Un cetățean aflat în zonă a filmat scena și a postat-o pe rețelele de socializare, exprimându-și admirația pentru acțiunea polițiștilor. „Chiar mă bucur când văd faze din astea… chiar mai avem speranțe! Felicitări băieți!”, a scris acesta în descrierea videoclipului care a devenit rapid viral.

Modestia și normalitatea cu care polițiștii au tratat întreaga situație au impresionat comunitatea, demonstrând că empatia și spiritul civic nu sunt doar cuvinte mari, ci fapte concrete, care fac diferența în viața de zi cu zi.

VEZI VIDEO AICI

Publicitate