Un român și-a investit toată agoniseala într-un ”mini-oraș” ce arată ca un studio hollywoodian!

La marginea Clujului, pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați, a fost inaugurat recent muzeul în aer liber „Clyde Town”, o fidelă reproducere a atmosferei din Vestul Sălbatic.

Acest oraș în miniatură include elemente iconice precum o bancă, un birou de șerif, un bar, o școală, un cimitir și chiar o biserică, unde tinerii își pot organiza contra cost ceremonii religioase.

Muzeul, dotat cu mobilier și obiecte tipice zonei de vest a Americii din anii 1800-1900, recreează atmosfera epocii saloanelor de la vest de Mississippi. Toate aceste elemente au fost achiziționate de proprietar pe parcursul a trei ani.

„Mi-a plăcut dintotdeauna westernul, am crescut cu filmele cu cowboy și cu cele indiene. Noi asta ne jucam când eram mici, de-a cowboy-ii și indienii. Prin ‘Clyde Town’ mi-am readus la viață Vestul Sălbatic din sufletul meu de copil.

Am avut ocazia să recreez aceeași atmosferă prin aceste căsuțe, pe care le-am construit cu mâna mea, dar și prin modul în care sunt decorate. Ideea mi-a venit după o excursie în Spania, la Almeria, unde există parcul Mini Hollywood”, a declarat Daniel Manolescu, pentru Gândul. Manolescu deține muzeul în asociere cu iubita sa.

Muzeul poate fi vizitat de vineri până duminică, între orele 12.00 și 21.00, iar prețul unui bilet de intrare este de 30 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani.

„Clyde Town” reprezintă o atracție unică în România, oferind vizitatorilor o călătorie în timp și ocazia de a experimenta viața din Vestul Sălbatic într-un decor autentic și bine păstrat.

Publicitate