Parcările în municipiul Constanța, de 8 ori mai ieftine decât în Piatra-Neamț! – FOTO

Orașul Piatra-Neamț a stabilit noi recorduri în materie de soluții aberante propuse de administrația locală, comparativ cu alte municipii din țară.

În timp ce la Constanța, un oraș cu un flux mare de turiști pe timpul verii, primele 30 de minute sunt gratuite oriunde ai parca pe raza orașului, prețul parcărilor are trei variante zonale:

  • 0,5 lei pe oră în majoritatea zonelor din oraș și unele stațiuni;
  • 1,5 lei pe oră în zona 1;
  • 2 lei pe oră în zona zero (faleza Cazinoului sau zone ultracentrale)

De asemenea, pe timpul nopții și în weekend parcarea este gratuită în Constanța.

La  Piatra-Neamț, prețul unei ore de parcare este de 8 ori mai mare, fiind de 4 lei pe oră, inclusiv în weekend.

Deși Piatra-Neamț nu este copleșit de turiști și suferă de probleme de infrastructură care persistă de peste doi ani, prețul ridicat al parcării este suportat în principal de locuitorii orașului.

O explicație bizară și lipsită de fundament a venit din partea lui Iulian Diaconu, membru al Consiliului de Administrație al SC Parking SA.

Diaconu a susținut, pe rețelele de socializare că pe timp de noapte în Piatra-Neamț nu se plătește (deci habar nu are ce spune), iar că prețul mare de la Piatra-Neamț se datorează faptului că suntem în zonă de munte, iar la Constanța este mai ieftin pentru că e șes.

O altă explicație a fost aceea că aparatele noi amplasate trebuie ”să-și scoată banii.”

Declarațiile contradictorii și lipsa de coerență a celor din administrația locală demonstrează motivele pentru care lucrurile merg în direcția greșită în Piatra-Neamț, lucru sancționat de electoral dealtfel.

Publicitate