O femeie care a slăbit 90 de kg a explicat cele două ”lecții” simple pe care trebuie să le cunoaștem

Leah Mancuso a slăbit 90 de kilograme în doi ani, adoptând un stil de viață mai sănătos și activ. Aceasta a renunțat la fast-food și a început să gătească mese hrănitoare acasă.

Leah a realizat că sănătatea fizică, mentală și emoțională sunt interconectate, iar schimbările în stilul de viață i-au adus mai multă energie și experiențe sociale mai bune, informează publicația locală Vremea Nouă.

Leah, o fotografă în vârstă de 35 de ani din Scottsdale, Arizona, s-a confruntat cu probleme de greutate toată viața. Ea a declarat pentru Business Insider că pierderea în greutate a fost educativă și transformatoare în multe feluri, subliniind cât de strâns legate sunt sănătatea fizică, mentală și emoțională.

„Am crezut că viața mea era ușoară înainte și de aceea am vrut să rămân așa”, a spus Mancuso. „Mă gândeam: ‘De ce aș renunța la această viață ușoară, confortabilă?’ Dar de fapt era mai puțin. Era doar mai puțin din toate.”

Spre deosebire de mulți oameni care urmează diete drastice, Mancuso nu a adoptat o astfel de abordare înainte de a învăța cum să piardă în greutate în mod durabil. Deși a încercat câteva programe, și-a recăpătat greutatea pierdută deoarece le-a găsit nesustenabile.

Cele două lecții-cheie învățate de Leah Mancuso:

1. Pierderea în greutate i-a oferit experiențe mai pline

Ani de zile, Leah a crezut că stilul său de viață sedentar, bazat pe fast-food, era opțiunea ușoară. Era tot ceea ce știa și, în multe privințe, era zona ei de confort. „Am crezut că viața mea era mai ușoară înainte, de aceea am continuat cu tiparele nesănătoase pe care mi le-am creat”, a spus ea.

Privind în urmă, Leah își dă seama că avea mai puține lucruri de făcut în viața ei din cauza greutății sale. Ea evita anumite restaurante, nu se urca în rollercoaster și evita să zboare cu avionul pentru că scaunele nu erau suficient de mari.

„Viața mea este mult mai bună acum, dar nu pentru că sunt mai aproape de standardul de frumusețe al societății”, a spus Leah Mancuso. „Ci pentru că am mult mai multe lucruri care contează cu adevărat – experiențe mai complete, relații mai bogate, noi oportunități, mai multă energie, mai multă rezistență, mai multă forță, mai multă abilitate, mai multă încredere, mai multă bucurie, mai multă viață.”

Leah simte că acum are libertatea de a alege ceea ce face, în loc ca mărimea corpului său și rezistența limitată să ia decizii în locul ei.

2. Sănătatea mentală și cea fizică sunt legate între ele

Anterior, Leah nu se gândise la faptul că fiecare aspect al sănătății este conectat. „Mi-am neglijat sănătatea fizică pentru o lungă perioadă de timp și mi-am găsit scuze că nu era mare lucru pentru că cel puțin aveam grijă de sănătatea mea mentală și emoțională”, a spus ea. „Dar abia când am început să depun eforturi pentru a deveni sănătoasă din punct de vedere fizic mi-am dat seama cum diferitele domenii ale vieții se hrănesc reciproc.”

Tânăra a constatat că, prin dezvoltarea unui stil de viață mai sănătos, și-a îmbunătățit și sănătatea mentală și emoțională. Este bine cunoscut faptul că a fi activ poate stimula sănătatea mintală, dar Leah nu și-a dat seama că, schimbându-și stilul de viață, va câștiga mult mai mult în viață prin legături sociale mai bune și oportunități mai satisfăcătoare.

Publicitate