Un bărbat a decedat după ce a fost găsit înghețat în casă, cu o alcoolemie de 9 la mie!

Un bărbat în vârstă de 54 de ani din Iași a murit la spital după ce a fost găsit în casă de rude înghețat și cu o alcoolemie uriașă, scrie Ziarul de Iași. Un sfert din cazurile care au ajung de Sărbători la UPU Sf. Spiridon erau persoane care au consumat alcool.

Au fost puţine cazuri COVID sau suspiciune COVID. Au fost în schimb multe cazuri generate de excesul de alcool, mai puţin datorate exceselor alimentare. Secundar consumului de etanol, au fost şi foarte multe agresiuni, în special agresiuni în familie, dar şi victime din accidente rutiere.

Cel mai grav caz a fost al unui bărbat de 54 de ani, din localitatea Româneşti, adus de Ambulanţă de acasă, în comă, cu alcoolemie cu nivel foarte crescut, respectiv de 900 de miligrame la decilitru (9 grame la mie – n.r.) şi o temperatură centrală de 24,9 grade.

Deci o hipotermie severă, comă etanolică, a instalat stop la câteva minute de la ajungerea în UPU. A fost resuscitat timp îndelungat, dar din păcate nu a răspuns. Este un caz pe care din păcate îl va analiza mai departe Medicina Legală”, a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi, pentru sursa citată.

Publicitate