O profesoară s-a enervat că elevele aveau unghiile prea lungi și le-a tăiat cu o foarfecă uriașă până la sânge!

O profesoară le-a tăiat unghiile elevelor de la o unitate de învăţământ din municipiul Constanţa. Acestea se aflau în practică la un supermarket, iar acolo a avut loc acest gest. Acum, profesoara nu mai predă la unitatea de învăţământ respectivă.

În fapt, mai multe eleve au trecut printr-o şedinţă de manichiură cu forţa. Fetele erau în practică într-un magazin alimentar, dar pentru că aveau unghiile prea lungi, profesoara a decis să le taie chiar ea cu o foarfecă mare. Așa le-a rănit la degete.

Conducerea şcolii a dat-o afară pe profesoară, iar inspectoratul şcolar aşteaptă rezultatul anchetei disciplinare, notează observatornews.ro.

Pe imaginile filmate de un martor se vede cum printre lăzi de bere şi cutii profesoara le taie unghiile rând pe rând.

Reacția părințilior: ”Nu văd de ce a recurs la gestul respectiv atâta timp cât copiii aveau mănuşi, în acea practică nu aveau contact cu alimente, făceau cu totul altceva”.

”Trebuia să le lase în pace, le trimitea acasă, ne anunţa pe noi ca părinţi şi se luau alte măsuri”.

Adriana Dima, director liceu: ”Este regretabil ceea ce s-a întâmplat şi de astăzi doamna nu s-a mai dus la ore, a renunţat la plata cu ora pe care le avea la noi. Orele au fost redistribuite celorlalți colegi din catedră”.

Sorin Mihai, inspector general ISJ Constanța: “Erau în practică şi doamna însoţea elevele la agentul economic, iar regulile care se impun sunt legate de vestimentaţie, elemente precum unghii tăiate şi altele.

Le-a spus că urmează să recupereze ziua respectivă pentru că nu s-au prezentat adecvat şi spune că fetele ar fi încercat să îşi taie unghiile şi pe urmă i-ar fi solicitat profesoarei acest lucru. Dar mi se pare un gest lipsit de umanitate să intervii, nu era rolul dumneaei şi nu se poate să intervină în acest sens”.

VIDEO POATE FI URMĂRIT AICI

Publicitate